Matematik

Sinus-og cosinusfunktionerne

23. april 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Nogen der vil hjælpe med disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke meningen, at du skal bruge CAS-værktøj til denne opgave. Du skal bruge papir og blyant. Du skal nemlig kunne se tingene. Det skal give dig en forståelse af de resultater CAS-værktøjet kommer med.

Du skriver "ret svært" under sidste spørgsmål. Det bliver nemmere, når du kan se det på papiret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllll}b)&&\sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \sin(x)=0.45\\\\&& x=\sin^{-1}(0.45)=0.4668\\\\\\&& \sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \pi-x=0.4668\\\\&& x=2.6748\\\\ & \textup{l\o sning:} & x = \left\{\begin{array}{lll} 0.4668 + p\cdot 2 \pi \\ & p \in \mathbb{Z} \\ 2.6748 + p \cdot 2\pi \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}&\sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45 \small \begin{array}{llllll}b)&&\sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \sin(x)=0.45\\\\&& x=\sin^{-1}(0.45)=0.4668\\\\\\&& \sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \pi-x=0.4668\\\\&& x=2.6748\\\\ & \textup{l\o sning:} & x = \left\{\begin{array}{lll} 0.4668 + p\cdot 2 \pi \\ & p \in \mathbb{Z} \\ 2.6748 + p \cdot 2\pi \end{array}\right. \end{array}\small \begin{array}{lllll}&\sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45 \small \begin{array}{llllll}b)&&\sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \sin(x)=0.45\\\\&& x=\sin^{-1}(0.45)=0.4668\\\\\\&& \sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \pi-x=0.4668\\\\&& x=2.6748\\\\ & \textup{l\o sning:} & x = \left\{\begin{array}{lll} 0.4668 + p\cdot 2 \pi \\ & p \in \mathbb{Z} \\ 2.6748 + p \cdot 2\pi \end{array}\right. \end{array}\small \begin{array}{lllll}&\sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45 \small \begin{array}{llllll}b)&&\sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \sin(x)=0.45\\\\&& x=\sin^{-1}(0.45)=0.4668\\\\\\&& \sin(\pi-x)=0.45\\\\&& \pi-x=0.4668\\\\&& x=2.6748\\\\ & \textup{l\o sning:} & x = \left\{\begin{array}{lll} 0.4668 + p\cdot 2 \pi \\ & p \in \mathbb{Z} \\ 2.6748 + p \cdot 2\pi \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \sin(x)=\sin(\pi-x)=0.45\\\\ \textup{Det ses p\aa \ sin-grafen}\\ \textup{eller p\aa\ enhedscirklen}\\ \textup{at }0<x<\pi\approx 3.14:\\&1)&x=\sin^{-1}(0.45)=0.4668\\\\& 2)&\pi-x=\sin^{-1}(0.45)=0.4668\\&& x=\pi-0.4668=2.6748\\\\ &\textup{l\o sninger:}&x=\left\{\begin{array}{lll} 0.4668&+p\cdot 2\pi\\&&p\in \mathbb{Z}\\ 2.6748&+p\cdot 2\pi \end{array}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Sinus-og cosinusfunktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.