Matematik

Banklån og realkreditlån

24. april 2020 af Nbl2410 - Niveau: B-niveau

Jeg skal bruge hjælp til at finde de samlede omkostninger på lånet og da samlede renteomkostninger for hhv. banklånet og realkreditlånet : ) 


Svar #1
24. april 2020 af Nbl2410


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{llllr}a)\\&\textup{egenbetaling:}&2\,995\,000\cdot 0.05&\textup{kr}&149\,750,00\\\\& \textup{m\aa nedlig effektiv rente:}\\\ & \qquad \textup{realkredit\aa n:}&\left (1.01^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100&\%&0{,}083\\\\& \qquad \textup{bankl\aa n:}&\left (1.05^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100&\%& 0{,}4074\\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{realkreditl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 0.00083}{1-1.00083^{-360}}&\textup{kr}&7\,702{,}08\\\\&\qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.15\cdot 0.004074}{1-1.004074^{-120}}&\textup{kr}&4\,740{,}61\\\\& \textup{samlede \aa rlige l\aa neomkostninger:}&&\textup{kr}&150\;036{,}96 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2020 af NicholasPost (Slettet)

Slettet


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2020 af AMelev

Ad #2
Realinstitutter og banker regner terminsrenten direkte som "pålydende rente"/"antal terminer pr. år".


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2020 af ManglerHjælp0 (Slettet)

#2

\small \begin{array}{llllr}a)\\&\textup{egenbetaling:}&2\,995\,000\cdot 0.05&\textup{kr}&149\,750,00\\\\& \textup{m\aa nedlig effektiv rente:}\\\ & \qquad \textup{realkredit\aa n:}&\left (1.01^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100&\%&0{,}083\\\\& \qquad \textup{bankl\aa n:}&\left (1.05^{\frac{1}{12}}-1 \right )\cdot 100&\%& 0{,}4074\\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{realkreditl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 0.00083}{1-1.00083^{-360}}&\textup{kr}&7\,702{,}08\\\\&\qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.15\cdot 0.004074}{1-1.004074^{-120}}&\textup{kr}&4\,740{,}61\\\\& \textup{samlede \aa rlige l\aa neomkostninger:}&&\textup{kr}&150\;036{,}96 \end{array}

Hvad er det du skriver efter 1,01 under spørgsmålet om den månedlige effektive rente. Ganges 1,01 med 1/12 eller opløftes det eller hvordan?

@mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2020 af mathon

korrektion:

\small \begin{array}{llllr}a)\\&\textup{egenbetaling:}&2\,995\,000\cdot 0.05&\textup{kr}&149\,750,00\\\\& \textup{m\aa nedlig effektiv rente:}\\\ & \qquad \textup{realkredit\aa n:}&\frac{1}{12}&\%&0{,}083\\\\& \qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{5}{12}&\%& 0{,}417\%\\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{realkreditl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 0.00083}{1-1.00083^{-360}}&\textup{kr}&7\,702{,}08\\\\&\qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.15\cdot 0.00417}{1-1.00417^{-120}}&\textup{kr}&4\,765{,}87\\\\& \textup{samlede l\aa neomkostninger:}&360\cdot 7\,702{,}08+120\cdot 4\,765{,}87-2\,995\,000\cdot 0.095&\textup{kr}&499\,403{,}20 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2020 af mathon

korrektion af tastefejl

\small \begin{array}{llllr}a)\\&\textup{egenbetaling:}&2\,995\,000\cdot 0.05&\textup{kr}&149\,750,00\\\\& \textup{m\aa nedlig effektiv rente:}\\\ & \qquad \textup{realkredit\aa n:}&\frac{1}{12}&\%&0{,}083\\\\& \qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{5}{12}&\%& 0{,}417\%\\\\& \textup{m\aa nedlig ydelse:}\\&\qquad \textup{realkreditl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.80\cdot 0.00083}{1-1.00083^{-360}}&\textup{kr}&7\,702{,}08\\\\&\qquad \textup{bankl\aa n:}&\frac{2\,995\,000\cdot 0.15\cdot 0.00417}{1-1.00417^{-120}}&\textup{kr}&4\,765{,}87\\\\& \textup{samlede l\aa neomkostninger:}&360\cdot 7\,702{,}08+120\cdot 4\,765{,}87-2\,995\,000\cdot 0.95&\textup{kr}&499\,403{,}20 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2020 af Adem0102 (Slettet)

Hvad er grunden til du til slut ganger med 0.95 ved samlede låneomkostninger? 

Og der bliver også spurgt om udregning af de samlede renteomkostninger for hvert lån, hvordan regnes dette?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2020 af mathon

Låneomkostninger 
beregnes:                 \small \begin{array}{lllll} \textup{Betalte l\aa neudgifter minus stiftet g\ae ld }=\qquad \textup{betalte l\aa neudgifter }-2\;995\;000\cdot 0.95\\ \textup{da}\\ \textup{de 5}\%\textup{ af lejlighedens pris \textbf{er} betalt kontant p\aa \ k\o bstidspunktet.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. august 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Renteudgifter:}\\& \begin{array}{lllll} \textup{realkredit\aa n:}&7\;702,08\cdot 360-2\;995\;000\cdot 0.80&=&\\\\ \textup{bank\aa n:}&4\;765,87\cdot 120-2\;995\;000\cdot 0.15&=& \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. august 2020 af Adem0102 (Slettet)

Okay, så det er betalte låne udgifter – 2 995 000 * 0.05? 

fordi du har ganget med 0.95, som jeg ikke forstår :)


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. august 2020 af mathon

Når 5% af lejlighedsprisen er betalt, resterer 95% af  lejlighedsprisen = 0.95 gange lejlighedsprisen.


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. august 2020 af Adem0102 (Slettet)

Forstår det godt nu. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Banklån og realkreditlån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.