Matematik

Binomialfordeling

24. april 2020 af RasmusKKK (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

10 hovedkomponenter med samme defektsandsynlighed, danner et fjernsyn. Bestem defektsandsynligheden som sikrer at 2% af tv-apparaterne er defekte:
Her finder jeg b(0,10,p)=p^0*(1-p)^10-0=0,98

løser jeg for p, får jeg 0,002018, altså 0,2% defektsandsynlighed pr. komponent. Kan det mon være rigtigt?

Der sendes en ladning på 250 fjernsyn afsted til Tyskland, som opfylder betingelserne ovenfor.

b) Bestem det antal defekte fjernsyn man i middel må forvente findes i en ladning der har størrelsen 250 stk. fjernsyn.

Her finder jeg middelværdien som 250*0,02=5.

c) Bestem sandsynligheden for at højst 3 fjernsyn er defekte.

b(3,250,0.02)=0.02^3*(1-0.02)^250-3 = 0,000000054%

Gør jeg noget helt galt, eller er sandsynligheden bare virkelig lille i c)?

Vedhæftet fil: Statistik projekt 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af peter lind

Det er sandsynligheden P(0)+P(1) + P(2) + P(3) der bedes om. Det er muligt at du har svaret P(3). Det kommer helt an på dit CAS værktøj hvad du har fået svar på


Svar #2
24. april 2020 af RasmusKKK (Slettet)

#1

Det er sandsynligheden P(0)+P(1) + P(2) + P(3) der bedes om. Det er muligt at du har svaret P(3). Det kommer helt an på dit CAS værktøj hvad du har fået svar på

Tak for svar. 

I den næste opgave skal jeg bestemme sandsynlighed for mindst 10 fjernsyn er defekte, hvordan håndterer jeg så det? Er der så summen af P(10)-P(250), og hvordan udregner man så lige det, uden at skulle opskrive 240 udregninger?

Jeg bruger Maple


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2020 af peter lind

Der er helt sikkert en funktion der leverer det. Du kan også finde det af P(X≥10) = 1-P(X<10)


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.