Matematik

Nulhypotese og binomialtest

28. april 2020 af css226712 - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Jeg søger hjælp til disse 3 spørgsmål. Jeg har absolut ingen ide om hvordan de skal løses.

OBS! Jeg arbejder selv i TI-Nspire.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2020 af peter lind

a) nulhypotese: 25% og 75% grønne


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2020 af AMelev

                   

Sæt fx Basishændelse = Grøn, så p = P(Grøn)

a) Nulhypotese H0: Mendels lov følges, dvs. p = 75%
Alternativ hypotese H1: p ≠ 75%

b) Sikprøve X = Antal grønne, n = 428 + 152 = 580
Under antagelse af nulhypotesen gælder, at  X ~ b(580,75%)
Forventet antal grønne er 75% af 580 = .... og forventet antal gule er 25% af 580 = ...

c) Testet er dobbeltsidet, da såvel små som store testresultater er kritiske for hypotesen. Signifikansniveauet deles derfor med 2½% til hver side.
Bestem den venstre kritiske værdi kv som den største k-værdi, hvor P(X ≤ k) ≤ 2½%
Bestem den højre kritiske værdi kh som den mindste k-værdi, hvor P(X ≥ k) ≤ 2½%
Det kritiske område er så {0,1,.....,kv}∪{ kh,....., 110}

Hvis testresultatet 428 ligger i det kritiske område, forkastes hypotesen, ellers accepteres den.

I Nspire kan du benytte InvBinom(2½%,580,75%) og InvBinom(97½%,580,75%), som, så vidt jeg husker, giver dig hhv. mindste værdi i acceptmængden og mindste værdi i den højre kritiske mængde - det må man lige tjekke.


Skriv et svar til: Nulhypotese og binomialtest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.