Matematik

Indkøbsmatematik

28. april 2020 af Gervonta - Niveau: 7. klasse

500 g ost koster 45 kr.

hvor meget koster 100 g?


Svar #1
28. april 2020 af Gervonta

Hej, vil i gerne være søde og hjælpe mig med den her opgave.

500 g ost koster 45 kr.

hvor meget koster 100 g ost?


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2020 af mathon

                  \begin{array}{llll}&5\cdot 100\;g \textup{ ost koster }45\;\textup{kr}\\\\& 1\cdot 100\;g \textup{ ost koster }\frac{45}{5}\;\textup{kr} = 9\;\textup{kr} \end{array}


Svar #3
28. april 2020 af Gervonta

ples skynd jer

800 g pølser koster 64 kr

hvor meget koster 100 g?


Svar #4
28. april 2020 af Gervonta

800 g pølser koster 64 kr.

hvor meget koster 100 g


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2020 af mathon

                  \begin{array}{llll}&8\cdot 100\;g \textup{ p\o lse koster }64\;\textup{kr}\\\\& 1\cdot 100\;g \textup{ p\o lse koster }\frac{64}{8}\;\textup{kr} = 8\;\textup{kr} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llll}\textup{prisforskel pr. 100 g}\\ \textup{p\aa\ ost og p\o lse er:}&(9-8\;\textup{kr}) = 1\;\textup{kr} \end{array}


Svar #7
28. april 2020 af Gervonta

Pleas skynd jer og hjlæpe det kan være sødt af jer.

D) Emma og mor køber 1 kg    ost og en pølse. Hvad koster    det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2020 af mathon

Du har ikke oplyst prisen på én pølse.


Svar #9
28. april 2020 af Gervonta

Hvis du går op kan du se det


Svar #10
28. april 2020 af Gervonta

(A) Hvad er    prisen pr. 100 gram ost?

500 g ost koster 45 kr.

1 x 100 g ost 45 ud af 5 = 9 kr


(B) Hvad er prisen pr. 100 gram pølse?

800 g pølser koster 64 kr.

1 x 100 g pølser koster 64 ud af 8 = 8 kr


(C) Hvad er    forskellen i    pris pr. 100 gram    mellem pølse og ost?

Prisforskellen pr 100 g på ost og pølse er : ( 9 - 8 ) = 1 kr.

(D) Emma og mor køber 1 kg    ost og en pølse. Hvad koster    det?


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. april 2020 af mathon

Nej det kan jeg ikke. Du har oplyst prisen for 800 g pølse, men ikke for én pølse
eller hvor meget én pølse vejer.
 Læs opgavespørgsmålet rigtigt!


Svar #12
28. april 2020 af Gervonta

en pølse er 100 g


Svar #13
28. april 2020 af Gervonta

vejer 100 g


Svar #14
28. april 2020 af Gervonta

(A) Hvad er    prisen pr. 100 gram ost?

500 g ost koster 45 kr.

1 x 100 g ost 45 ud af 5 = 9 kr


(B) Hvad er prisen pr. 100 gram pølse?

800 g pølser koster 64 kr.

1 x 100 g pølser koster 64 ud af 8 = 100 g pølses pris er  8 kr


(C) Hvad er    forskellen i    pris pr. 100 gram    mellem pølse og ost?

Prisforskellen pr 100 g på ost og pølse er : ( 9 - 8 ) = 1 kr.

(D) Emma og mor køber 1 kg    ost og en pølse. Hvad koster    det


Svar #15
28. april 2020 af Gervonta

Opgave 7: Emma elsker cookies med mælk. Hun overtaler mor til at købe en pakke med hjem. Emma elsker selv at bage, så hun tænker over, om hun selv kunne bage kagerne til samme pris, som hun betaler i butikken. a) Hvad kostede posen med cookies, før den blev sat ned?

b) Hvad er prisen for 1 småkage, når posen ikke er på tilbud?

c) Hvad er prisen for 1 småkage, når posen er på tilbud

) Hvad sparer Emma  ved cockies  ved tilbuddet?


Svar #16
28. april 2020 af Gervonta

Cockies 

1 pose med 12 stykker koster 42 kr.

du spare 16 kr.


Brugbart svar (1)

Svar #17
28. april 2020 af mathon

det var noget andet:

(D) Emma og mor køber 2 · 500 g ost og 800 g pølse. Hvad koster    det

          \small \begin{array}{llllr}\textup{pris for ost:}&2\cdot 45 &=&\textup{kr}& 90{,}00\\ \textup{pris for p\o lse:}&&&\textup{kr}&64{,}00\\ \textup{total:}&&&\textup{kr}&\overline{154{,}00} \end{array}


Svar #18
28. april 2020 af Gervonta

de køber ikke 800 g pølse 

de køber 1 kg


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. april 2020 af mathon

(D) Emma og mor køber 2 · 500 g ost og 800 g pølse. Hvad koster    det

          \small \small \begin{array}{llllr}\textup{pris for 1 kg ost:}&2\cdot 45 &=&\textup{kr}& 90{,}00\\ \textup{pris for 1 kg p\o lse:}&10\cdot 8&&\textup{kr}&80{,}00\\ \textup{total:}&&&\textup{kr}&\overline{170{,}00} \end{array}


Skriv et svar til: Indkøbsmatematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.