Matematik

vektorer

28. april 2020 af asger521 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan forklare mig hvad jeg skal her: https://ibb.co/vqWG8Bm

det er uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af peter lind

se formel 50 og formel 53 side 11 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2020 af mathon

b) To ortogonale vektorers skalarprodukt er lig med nul.


Svar #3
28. april 2020 af asger521 (Slettet)

men forstår ikke hvad t betyder


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll}&t\textup{ er en parameter}\\\\ a)&\overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 4\\ 3 \end{pmatrix}\\\\&\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\ 3 \end{pmatrix}=1\cdot 4+(-2)\cdot 3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llllll} b)&\overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 5t-1\\ 3 \end{pmatrix}\\\\&\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1\\ 3 \end{pmatrix}=1\cdot (5t-1)+(-2t)\cdot 3=0\textup{ ...} \end{array}


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.