Matematik

Potensudvikling

29. april 2020 af TheGirl123 - Niveau: C-niveau

Hej venner! Vil i hjælpe mig med a? Forstår den altså ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2020 af mathon

              \small \begin {array}{lllll}\textup{Du kender sikkert}&f(x) = b\cdot x^a&\textup{hvor }x\textup{ er variabel} \end{array}


Svar #3
29. april 2020 af TheGirl123

Ja, det kender jeg :) Kan du uddybe lidt mere? xD 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llllll} \textup{Hvis den variable i stedet hedder }r\\ \textup{har du:}&f(r)=b\cdot r^3\\\\ \textup{hvor kuglevolumenet}\\ \textup{er:}&V(r)=\left ( \frac{4\pi}{3} \right )\cdot r^3\\ \textup{som du kan skrive}\\&V(r) = 4.18879\cdot r^3 \end{array}


Svar #5
29. april 2020 af TheGirl123

Nååår! Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2020 af mathon

      \small \begin{array}{lllll}b)\\&\textup{Specifikt for }\\& \textup{potensfunktioner}\\& \textup{g\ae lder:}&1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2020 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll}c)\\&\textup{Og dermed}\\& &1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^{\frac{1}{a}} \end{array}


Svar #8
29. april 2020 af TheGirl123

Tusind tak igen! Fortsæt en dejlig dag :)


Skriv et svar til: Potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.