Matematik

Vektorer

30. april 2020 af Em13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med denne opgave! Nogen der kan hjælpe mig med at komme i gang med den ? :-)))

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2020 af mathon

                \begin{array}{lllll}a)&\text{solve}\left (\begin{bmatrix} 0.4t\\3+0.2t \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 54\\30 \end{bmatrix} ,t \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2020 af mathon

\begin{array}{lllll}b)&\textup{positionskryds }&\text{solve}\left (\begin{bmatrix} 0.4t\\3+0.2t \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 42-0.5s\\0.15s \end{bmatrix} ,\left \{ s,t \right \}\right ) \\\\ && s=60 \quad t =30\\\\& \textup{i positionen:}&\begin{bmatrix} x\\y \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 0\\3 \end{bmatrix}+60\cdot \begin{bmatrix} 0.4\\0.2 \end{bmatrix} = \begin{bmatrix} 24\\15 \end{bmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}c)&\text{solve}\left (\begin{bmatrix} 0.4t\\3+0.2t \end{bmatrix}=\begin{bmatrix} 42-0.5t\\0.15t \end{bmatrix} ,t\right ) \quad \textup{har ingen l\o sning}\\\\& \textup{hvorfor de to skibe \textbf{ikke} m\o des ved afsejling p\aa \ \textbf{samme} tidspunkt.} \end{array}


Svar #5
30. april 2020 af Em13 (Slettet)

b og c giver super mening for mig - tak! Men a forstår jeg ikke helt. Er svaret [54 30] ? Det giver nemlig ingen mening for mig :-))


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} a)\\&0.4t=54\\& 3+0.2t=30 \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.