Matematik

Hjælp til at regne toppunkt

30. april 2020 af susanneeeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

F(x)=x^3-3x+1.    -5x5

Hvordan regner jeg toppunkter og skæringspunkter med akserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af HF2dk

Hvis punkterne A(x1,y1) og B(x2,y2) ligger på grafen for den lineære funktion f(x) = ax + b, så er

y=y2-y1/x2-x1


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. april 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-(-3)}{2\cdot 1}=\frac{3}{2}\\\\ y_T=c - a\cdot (x_T )^2=1-1\cdot \left ( \frac{3}{2} \right )^2=1-\frac{9}{4}=-\frac{5}{4} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2020 af mathon

Jeg overså, at det var en tredjegradsfunktion
og har forsøgt at korrigere.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2020 af mathon

              \begin{array}{lllllll}&f{\,}'(x)=3x^2-3\\\\& \textup{maksimum kr\ae ver bl.a.}&f{\,}'(x)=3x^2-3\\\\ && x = \mp 1 \\\\ && f(\left \{ -1,1 \right \})=\left \{ 3,-1 \right \}\\\\& \textup{dvs 'toppunkt':}&(-1,3) \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at regne toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.