Matematik

gør rede for en cirkel

30. april 2020 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder jeg ud af om radius er i r=5 og punkt (1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2020 af janhaa

(x-1)^2+(y-3)^2=15+1+9=5^2\\ c:(1,2)\\ r=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2020 af AMelev

                         
Du kan enten omskrive ligningen som i #1, eller du kan indsætte i formlen for cirklens ligning og vise, at det giver en ligning, som den anviste.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2020 af ringstedLC

Du skal lave kvadratkomplettering:

- Saml de led, der indeholder x. Saml de led, der indeholder y. Resten over på højre side.

- De led med x skal være kvadratet på en toleddet størrelse (x-a)2. Find ud hvad der mangler, for at der er x2 + a2 - 2xa. Læg det til på begge sider af lighedstegnet.

- Samme metode for leddene med y.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2020 af mathon

Bemærk:
                    \small \small \begin{array}{llll} x^2+2f \cdot x+y^2 +2g \cdot y + h = 0\\\\ (x+f)^2+(y+g)^2 = f^2+g^2-h\\\\ (x-(-f))^2+(y-(-g))^2 =\left (\sqrt{ f^2+g^2-h} \right ) ^2\\\\\\ \textup{centrum: }C(-f,-g)\quad \textup{radius: } r = \sqrt{ f^2+g^2-h} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2020 af mathon

i anvendelse:

                    \small \small \small \begin{array}{llll} x^2+2(-1) \cdot x+y^2 +2\cdot(-3) \cdot y + (-15h) = 0\\\\ (x+(-1))^2+(y+(-3))^2 = (-1)^2+(-3)^2-(-15)\\\\ (x-1)^2+(y-3)^2 =\left (\sqrt{25} \right ) ^2\\\\\\ \textup{centrum: } C(1,3) \quad \textup{radius: } r = 5 \end{array}


Skriv et svar til: gør rede for en cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.