Kemi

kemi!!! haster

01. maj 2020 af Julieholm1111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan en hjælpe med denne opgave? NB: jeg har set, at der er blevet hjulpet med helt samme opgave, men jeg mangler den regnet i bund i delopgave C og D!

0,946 g af en ester hydrolyseres kvantitativt ved kogning med 25,0 mL 1,00 M natriumhydroxid. Overskuddet af hydroxid tilbagetitreres med 15,7 mL 1,00 M saltsyre.


a) Beregn stofmængden af overskydende natriumhydroxid

0,0157 mol

b) Beregn stofmængden af natriumhydroxid anvendt til hydrolysen af esteren

0,0093 mol

c) Beregn esterens molarmasse, og bestem dens molekylformel.

d) Foreslå nogle mulige strukturformler for esteren, og anfør navnene for disse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af janhaa

c) molmasse = m/n = 0,946/0,0093 (g/mol) = 101,7 (g/mol)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2020 af janhaa

it's probably methyl butyrate:

CH3CH2CH2COOCH2CH3

molar mass ca 102 g/mol


Skriv et svar til: kemi!!! haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.