Matematik

Parameterværdi

03. maj 2020 af Larsen0101 - Niveau: A-niveau

En vektorfuntion s(t), teR
x(t)=t^3-2t  
y(t)=t^2

Punktent p(4,4) ligger på parameterkurven for s.
a. Bestem parameterværdien t hørende til P

b. Gør rede for at linjen m: 2x-5y+12=0 er en tangent til parameterkurven for s i punktet P

nogen der kan hælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2020 af peter lind

a) løs ligningen t2 = 4 og derefter se hvilken af løsningerne der også opfylder x(t) n= 4

b) vis at ligningen er opfyldt for x=4 og  y = 4 samt vis at linjens normalvektor står vinkelret på s'(t)


Skriv et svar til: Parameterværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.