Matematik

Trekanter, ligebenede

04. maj 2020 af hekselnd - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået en opgave der hedder:
Givet (trekant)ABC, hvor (vinkel)B = 40º og (længde)BA = (længde)BC. Bestem (vinkel)BAC og (vinkel)BCA, når

BA = 19 og BC = 19

Jeg er med på, at jeg bare kan trække de 40 grader fra 180 og dele resultatet med 2 for at finde ud af, hvad de to vinkler er.

Men når der står (vinkel-tegn)BAC og (vinkel-tegn)BCA forstår jeg ikke, hvad jeg skal undersøge. Burde de ikke bare hedder vinkel A og vinkel C? Hvorfor hedder de BAC og BCA..


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2020 af peter lind

Det betyder det samme. Hvad enten du kalder det vinkel A eller vinkel BAC erdet ligegyldigt i dette her tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2020 af AMelev

Som regel benyttes navngivningen med tre bogstaver kun, når brugen af et enkelt bogstav ikke er entydigt.
Fx er vinkel A i dette eksempel ikke entydig, så det er nødvendigt at præcicere, om det er vinkel BAC eller vinkel DAC, man mener.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Trekanter, ligebenede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.