Matematik

Benzin

04. maj 2020 af Hakeem11 - Niveau: 8. klasse
Line og hendes forældre kører i bil på ferie. De kører i alt 836 km. Deres bil er gammel og den kører kun 11 km på 1 liter benzin. 1 liter benzin koster 6,55 kr.
- Hvor mange liter benzin brugte de på turen?
Hvordan finder jeg ud af svaret

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2020 af OliverHviid

Hvad har du selv forsøgt? Hvor går du i stå?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2020 af AMelev

x = antal L, og 1 L ~ 11 km så 11·x = 836. 
Bestem x.

1 L koster 6,55 kr
x L koster ..... kr.


Svar #3
05. maj 2020 af Hakeem11

Altså kan ikke rigtig huske hvad man gør men altså dividere man ikke 836 med 11 for at finde liter eller

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2020 af AMelev

Jo for at isolere x skal du skaffe dig af med 11· ved at gøre det modsatte, altså dividere med 11 på begge sider, så x = 836/11.


Skriv et svar til: Benzin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.