Matematik

Kombinatorik???

06. maj 2020 af Emily234 - Niveau: 9. klasse

Hejsa folkens jeg har brug for hjælp til noget matematik kombinatorik.

"Der er 12 forskellige is-varianter, hvor mange mange forskellige is kan man lave med 5 kugler?"

Man må gerne bruge samme "smag" flere gange.

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2020 af PeterValberg

Du skal bestemme antallet af måder, hvorpå man kan
udtage 5 kugler af 12 mulige MED tilbagelægning og
det gælder, at rækkefølgen er underordnet....

Formlen hedder:

antal =\frac{(n-1+r)!}{(n-1)!\cdot r!}

hvor n = 12 og r = 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2020 af PeterValberg

Se eventuelt dette eksempel < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. maj 2020 af Emily234

Mange tak, forstår nu:)


Skriv et svar til: Kombinatorik???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.