Matematik

Normalvektor

07. maj 2020 af Malte123456 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ved hvordan man ganger -2? (tjek bilag)!

Vedhæftet fil: Bilag2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2020 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2020 af swpply (Slettet)

-2 er blot en fælles faktor for begge af vektorens komposanter (-2 er faktiskt den største fælles divisor i -4 og 10), hvorfor det er naturligt at faktorisere -2 ud.

Men der er intet forkert i at benytte enten (-4, 10) som normalvektor eller (4,-10) eller (2,-5) eller (26,65) eller (1,-2.5). Faktisk er samtlige vektore som er parallel med vektoren (2,-5) også en normalvektor, atlså er samtlige vektorere af typen

                                                                 \begin{align*} \mathbf{n} = t\cdot\begin{pmatrix} 2\\-5 \end{pmatrix} \end{align*}

for \begin{align*} t\in\mathbb{R} \end{align*} en normalvekotor. Hvilken du vælger er dit valg alene.


Skriv et svar til: Normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.