Matematik

problem løsning

08. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej.

Er der nogen der ville forklare hvordan man regner det her ud?

Sara er fem år gammel og
hendes far er 30 år ældre.
Hvor mange år går der, før Saras
far er tre gange ældre end
hende?

- tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2020 af ringstedLC

\begin{align*} far-Sara=30\Rightarrow far &= 30+Sara \\ far &= 35 \;,\;Sara=5 \end{align*}

Opstil og løs ligningen:

\begin{align*}\frac{far+x}{Sara+x}=3 &= \frac{35+x}{5+x} \\ x &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{|l|c|c|c|} &\textup{Sarah}&\textup{Far}\\ \hline \textup{alder NU}&5&35&\textup{ligning} \\ \hline \textup{om }x \textup{ \aa r}& 5+x & 35+x & 3\cdot (5+x) = 35+x \end{array}\\\\\\\\ \begin{array}{lllllll} && 3 \cdot (5+x) = 35+x \\\\ && 15 + 3x = 35 + x \\\\ && 2x = 20 \\\\ && x = 10 \end{array}\\\\\\\\ \begin{array}{|l|c|c|} &\textup{Sarah}&\textup{Far}\\ \hline \textup{alder NU}&5&35\\ \hline \textup{om 10 \aa r}& 15 & 45 \end{array}


Skriv et svar til: problem løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.