Matematik

Pyramide

09. maj 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej .

Der er en lille opgvae vedr. Pyramide som har lidt brug for hjælp.

Punkterne A, B, C, D og T er hjørner i en pyramide .  A, B og T ligger alle i planen \pi og har koordinator

A(0; 0; 0),B(2; 0; 0) og T (1;1;3).

Projektionen på planen   \pi Projektionen på planen  fP med afbildningsmatrix

\begin{vmatrix} & &\\1 \ 0 \ 0 & & \\0\0.1\0,3 & & \\0\0.3\0.9 \end{vmatrix}   den er 3 gang 3 matrix så opgaven er :

a) Bestem koordinaterne for projektionen af trekantens hjørner på planen?

Trekanten skal roteres 25° i positiv omløbsretning omkring x-aksen.

b) Bestem koordinaterne for trekantens hjørner efter rotation?

jeg har ikke noget ide hvordan skal mab løse opgave !!

Vedhæftes figuren.

Tak på forhånden.

Vedhæftet fil: Pyramide.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2020 af peter lind


Svar #4
09. maj 2020 af DeepOcean

#2 Mange Tak , den har hjulpet  meget . 


Skriv et svar til: Pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.