Matematik

Bestem A og B

09. maj 2020 af Elninoo - Niveau: B-niveau

En som kan hjælpe med vedhæftet opgave

I appreciate it <3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2020 af peter lind

Bestem ligningerne gennem A og B samt gennem O og C. Disse ligninger vil afhænge af a og b. Se evt. din formesamling formel 79-81 side 17

Løs derefter de to ligninger.Løsningen vil igen være afhængig af a og b. Sær x koordinaten til x og y koordinaten til y. Du har nu 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b


Svar #3
09. maj 2020 af Elninoo

Hm - det vil jeg prøve det lyder lidt besværligt - men prøver!


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2020 af Capion1


# 3 Det behøver ikke at være besværligt.
linjen m går gennem A og (6 , 2)    Find forskriften for m  og indsæt heri B og find b
linjen n går gennem O og (6 , 2)     Find forskriften for n og indsæt heri C og find a
__________
# 0  Overskriften skal være lille a og lille b. Store A og store B er punkter.
 


Svar #5
09. maj 2020 af Elninoo

Er dette rigtig hidtil - hvad skulle jeg gøre til sidst med hensyn til ligningen det forstår jeg altså ik helt. 

Og formelsamlingen #77 er fordi jeg har mat på A men går kun i 2g  :D 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2020 af ringstedLC

#5: Forslag til bedre navne:

\begin{align*} m =2&=a_m\qquad \text{ (\textit{a}\,bruges\,normalt\,for\,h\ae ldningen)} \\ b =-10&=b_m\qquad \text{ (\textit{b}\,bruges\,normalt\,for\,konstanten)} \\ m: y &= a_mx+b_m \\y &= 2x-10 \\\Rightarrow B_y &= 2B_x-10 \qquad \text{ da\,\textit{B}\,ligger\,p\aa\,\textit{m}}\\ b &=2\cdot(-5)-10\Rightarrow b=\;?\\ m_1 =-3&=a_n \\ b_1 =20&=b_n \\ n: y &=...\Rightarrow a=\;? \end{align*}


Svar #7
10. maj 2020 af Elninoo

Men forstår ikke helt næste step - hvad skal jeg præcis isolere 


Svar #8
10. maj 2020 af Elninoo

b


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2020 af Capion1

Prøv nu, om du kan få:
m:      y =   2x - 10                 Indsæt (- 5 , b) heri og isolér b
n:       y = - 3x + 20                Indsæt  (a , 8) heri og isolér a


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2020 af ringstedLC

Der skal ikke isoleres, du skal bare beregne b. Og fortsætte på samme måde, så du også får a.


Svar #11
10. maj 2020 af Elninoo

Kan dette passe? 


Svar #12
10. maj 2020 af Elninoo

b


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2020 af ringstedLC

Utvivlsomt. Når din CAS kommer med et resultat, er det rigtigt. Spørgsmålet er snarere, hvad du bruger det til. Med den anvendte navngivning er det gået galt pga.sjusk.

Se #9:

\begin{align*} m:y &= 2x-10 \\ b &= 2\cdot (-5)-10 \\ b &=-20\neq 4.0000 \\ n:y &= -3x+20 \\ 8 &= -3a+20 \\ 3a &=12 \\ a &= 4\neq2.5000 \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem A og B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.