Matematik

Differentialligninger - forberedelsesmateriale 2020

12. maj 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogen der kan hjælpe mig med den vedlagte opgave? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2020 af Soeffi

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Er forberedelsesmaterialet en del af en skriftlig eksamen her i maj måned?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af Soeffi

#0. Skriv evt. til [email protected]. De vil gerne løse det hele.

Svar #6
12. maj 2020 af ppilbauer (Slettet)

#5 

Jeg vil ikke have opgaven løst - jeg beder bare for en smule hjælp :) Troede, at det var klar nok.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. maj 2020 af peter lind

Du skal lave en graf for fuktionen. Derefter skal du finde et punkt på grafen der er så tæt som mulig ved skringen med x aksen. Denne x værdi skal du bruge som statværdi for Newton-raphson. se 3 for formlen du skal bruge


Svar #8
12. maj 2020 af ppilbauer (Slettet)

#7
Mange tak!

Brugbart svar (1)

Svar #9
12. maj 2020 af swpply (Slettet)

#6
Jeg vil ikke have opgaven løst - jeg beder bare for en smule hjælp :) Troede, at det var klar nok.

a)   Hvis du begynder med at plotte grafen for f(x) vil du hurtigt opdage at x = 1 vil være et naturligt startgæt for Newtons metode. Et andet næsten lige så naturligt valg vil være x = 1/2. Med andre ord, der altså ikke ét entydigt korrekt svar til første delopgave.

b)   Her skal du blot benytte Newtons metode fire på hinanden gange til at besteme x1, x2, x3 og x4.

c)   Her kan du bruge den solve komandoen som mange CAS værktøjer har.

–––––––––––––––

Til en anden gang, hvis du blot ønsker hjælp. Så skriv præcist hvad ved opgaven du ønsker hjælp med.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2020 af Soeffi

#0. Løsning til a) og b) i Geogebra.

 

Newton-Raphsons metode er:

x_{n+1}=x_n-\frac{f(x_n)}{f'(x_n)}


Skriv et svar til: Differentialligninger - forberedelsesmateriale 2020

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.