Matematik

Bestem A

12. maj 2020 af charlottekjear (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan løser man denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2020 af OliverHviid

Anvend toppunktsformlen. Du kender toppunktets x-koordinat (-2), og du kender også b-værdien (-4).

Tx=-b/2a

-2=-(-4)/2a

Løs ligningen mht. a.


Svar #2
12. maj 2020 af charlottekjear (Slettet)

Tusind tak, ja tænkte nok jeg skulle bruge denne formel, men kan det passe det giver -1/4? :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af OliverHviid

Nej, det er desværre ikke helt rigtigt. Du har:

-2=-(-4)/2a ⇔

-2*2a=-(-4) ⇔

-4a=4 ⇔

a=4/-4=-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2020 af ringstedLC

#2: Det kan du selv kontrollere:

\begin{align*} -2 &\overset{?}{=} -\frac{-4}{2\cdot (-\frac{1}{4})} \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.