Matematik

Sandsynlighedsregning

15. maj 2020 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med disse opgaver, som jeg ikke helt kan finde ud af. Forstår ikke om der skal bruges gange eller plus?

- tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af janhaa

a) 1) 5*3*7

2) 5*4*7 + 5*3*7

b) P=4/31

c) 3*4*3


Svar #2
15. maj 2020 af meitner

Hmm forstår ikke helt svaret til b). Jeg fik det selv til 57%?

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2020 af AMelev

                             
Huskeregel: "Både-og ~ gange" (Multiplikationsprincippet) og "Enten-eller ~ plus" (additionspricippet)
Se Formelsamling STXB (FS) side 29 (165) & (166)

a) H1: Bukser & Undertøj & Kortærmet bluse. Antal i H1 = 5·7·3 = ...
H2: Bukser & Undertøj & Langærmet eller Kortærmet bluse.  Antal i H2 = 5·7·(3 + 4) = ...

b) #2 Hmm forstår ikke helt svaret til b). Jeg fik det selv til 57%?
Korrekt! Der er 4 langærmede bluser (gunstige) ud af 7 (mulige) FS side 30 (177).

c) 3 Bukser & 4 Undertøj & 3 Langærmede, dvs. 3 ud af 5 & 4 ud af 7 & 3 ud af 4. 
Benyt FS side 29 (169) og Multiplikationsprincippet
Svaret i #1 holder ikke.
 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.