Kemi

Kemi hjælp

16. maj 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hey nogle som kan hjælpe mig denne opgave :)  

"nitroglycering" eksploderer efter reaktionsskemaet 

4 C3H5N3O--> 6 N2 + 10 H2O + 12 CO2 + O2 

Reaktionshastigheden er ca 7600 m/s. Det er så meget at vi kan regne med at de dannede gasser ummidelbart efter eksplosionen befinder sig i samme volumen som den pårindelige nitroglycerin (man kan sige at gasserne ikke kan nå at sprede sig før reaktionen er færdig). 

Nitroglycerin har massefylde 1,60 g/ml. Energiudviklingen er så stor at temperaturen kan stige til 4000 og 5000 grader. 

Vi ønsker at beregne trykket når nitroglycerin eksploderer. Vi antager at vi har 1 liter nitroglycering og at temperaturen bliver 4500 grader. Selv om idealgasloven ikke virker så godt ved høje tryk, så bruger vi den alligevel. 

1) Beregn massen af den anvendte nitroglycerin

2) Beregn hvor mange mol gasser der dannes ved eksplosionen 

3) Beregn trykket af denne gasmængde når volumen står er 1 liter og temperaturen er 4500 Grader. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2020 af janhaa

1) (1,6 g/ml)*1000 ml = 1600 g = 1,6 kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2020 af janhaa

2)

M=227 g/mol

m=1600 g

M = m/n

n = m/M = 1600/227 mol = 7,05 mol   TNG

dvs; (29 mol gasser)* n

totalt 204,41 mol gasser


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2020 af janhaa

3)

pV = nRT

p = nRT/V = (204,41*0,0821*4773)/1 (atm) = 8,01*104 atm


Svar #4
16. maj 2020 af maria2016

Tusind tak Janhaa 


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.