Matematik

Parameterfremstilling

17. maj 2020 af css226712 - Niveau: A-niveau

Hej alle! Jeg kunne virkelig godt bruge noget hjælp til opgave B og C...

Jeg er fuldstændig lost...


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2020 af StoreNord

B)    Beregn en retningsvektor fra D mod C ved at subtrahere D's koordinater fra C's koordinater.
        En vektor fra Origo til D er:
                                                                      \binom{0}{20}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2020 af ringstedLC

b) Bestem vektor DC. Den er retningsvektor for linjen. Vælg så fx D som et punkt på linjen og du har:

\binom{x}{y} = \binom{D_x}{D_y}+t\cdot \binom{DC_x}{DC_y}

c) Arealet af trekant CBE er en halv gange det udspændte areal af vektorerne:

\begin{align*} 50=\tfrac{1}{2}\cdot \left |\,det\left ( \binom{B_x-C_x}{B_y-C_y},\binom{E_x-C_x}{E_y-C_y} \right ) \right | &\wedge \binom{E_x}{E_y}=\binom{D_x}{D_y}+t\cdot \binom{DC_x}{DC_y}\;,\;t>0 \Rightarrow D_x\leq E_x\leq C_x \\ 100=\left |\,det\left ( \binom{B_x-C_x}{B_y-C_y},\binom{E_x-C_x}{E_y-C_y} \right ) \right | &\wedge E_y=\frac{DC_y}{DC_x}\,E_x+D_y \end{align*}Indsæt og løs ligningssystemet for (ExEy).


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.