Matematik

HASTEEEEER

18. maj 2020 af Ida0000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Kan nogen sig mig, hvad målestoksforholdeter ????

Billede er vedhæftet :


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2020 af Garrie

Målestoksforhold angiver forholdet mellem en afbildning og virkelighed.
Eksemple:
En bygningsfacede skal være 5 meter lang, for at kunne tegne dette ned på et normalt papir, kan man sige de 5 meter er ligmed en 5cm. Det vil give en størrelseforhold på 1:100

I billedet du har sendt kan du tælle antallet af felter for begge som giver:
A = 3 * 4 + 2 = 14 felter

B = 6 * 8 + 2 * 4 = 56? felter

Forholdet er så 1:4
56/14 = 4

Så for hvert felt i A er der så 4 felter i B


Svar #2
18. maj 2020 af Ida0000 (Slettet)

årh, ja. Giver helt sikkert mening. Tusinde tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2020 af iznothing

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2020 af AMelev

Ad #1
Målestoksforholdet er forholdet mellem længder - ikke mellem arealer.

3 "tern-længder" i A svarer til 6 "tern-længder" i B, så målestoksforholdet A:B er 1:2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2020 af Garrie

#4

Nej nej, mig det roder rundt her, undskylder.
Gav selv et eksempel på det. Det bare mig som var lidt morgen træt


Skriv et svar til: HASTEEEEER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.