Matematik

Potensfunktioner

19. maj 2020 af 9o - Niveau: C-niveau

Potensfunktionen; f(x) = 0,0513 * x0,456 beskriver sammenhængen mellem vægten af en fugls æg (x) og tykkelsen af æggeskallen (f(x)). 

Æg fra Mallemuk vejer 5 gange så meget som æg fra en sortkrage. En naturvejleder siger, at skallen på mallemukkens æg er dobbelt så tyk som skallen på sortkragens æg.

Hvordan kan jeg ved undersøge om naturvejlederen har ret???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2020 af trætstuderende

Jeg ville bare vælge at inspicere påstanden:
Du vælger en given vægt og får den dertilhørende skaltykkelse.
Du ganger din vægt med 5 og indsætter denne nye vægt på x. Du får en dertilhørende skaltykkelse
Du tager den ene skaltykkelse og deler den med den anden skaltykkelse, og dermed kan du se om den ene af disse to værdier er dobbelt så stor som den anden, og altså om naturvejlederen har ret


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2020 af mathon

                            \small \small \begin{array}{llll}& \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{5x_1}{x_1} \right )^{0.456}=2.08\\\\& y_2=2.08\cdot y_1\approx 2\cdot y_1 \end{array}


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.