Matematik

hjælp til mat

19. maj 2020 af Klaus17 - Niveau: C-niveau

hej :) 

jeg har en opgave som jeg ikke helt forstår hvordan den skal løses. 

det er opgave b 

jeg har også prøvet at løse opgave c men tror ikke den er regnet rigtigt. kan det passe? 

jeg fandt frem til at formlen i opgave a lyder sådan: 

y= 3·1,05^x 

kan det så passe at den regnes ud sådan 

30= 3·1,05^x 

 log(30/3)/log(1,05)= 47,19


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2020 af trætstuderende

Det er rigtigt nok - det nemmeste er dog bare at få dit CAS-værktøh tl at løse for x.

B) løses ved at du kigger på a-værdien, altså fremskrivningsfaktoren. i dit tilfælde er det 5% som er den procentvise månedlige vækst


Skriv et svar til: hjælp til mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.