Matematik

Normalfordeling

23. maj 2020 af sea789 - Niveau: A-niveau

Jeg skal løse denne opgave: Om en normalfordelt stokastisk variabel X oplyses, at P(X≤10)=0.25 samt at P(X≤20)=0.75
a) Bestem middelværdi og spredning for X.

Jeg har forsøgt at løse ligningssystemet (billedet), men får fejl. Er der nogen, som vil være søde at hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2020 af Capion1

P(10 ≤ X ≤ 20) = ...


Svar #2
23. maj 2020 af sea789

Beklager, det forstår jeg ikke 


Svar #3
24. maj 2020 af sea789

er der ingen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Brug formlen 269 (side 44) i formelsamlingen: https://emu.dk//sites/default/files/2019-02/Formelsamling-Matematik-A---stx-2018%20(4).pdf. Du skal eventuelt også kigge på formlen 267 for at kunne løse:               P(10 ≤ X ≤ 20)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Dog løses sådanne typer opgaver ved brug af hjælpemidler (maple eller lignende). Jeg har forsøgt at løse opgaven ved brug af Gym-pakken (normalcdf) i maple. Se vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2020 af Soeffi

#0. Måske noget i denne retning:...

...hvor man laver en substitution for at komme til en standard normalfordeling.


Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.