Matematik

Harmonisk svinging

25. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der ved hvordan man løser vedhæftet opgave på maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2020 af peter lind

a) Brug at sinus svinger mellem -1 og 1

b) Se formel 127 og formel 128 side 23 i din formelsamling


Svar #3
25. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

b) 2π/2 = π, er det så perioden T for f ?


Svar #4
25. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

og forstår stadig ikke hvordan spørgsmål a løses, skal man løse f'(x) = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det vil være at gå over åen efter vand.

Den mindste værdi, sin antager er -1. Den største er +1.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. maj 2020 af Jones2929

Hej der. Det kan jeg godt.

a)

Du angiver funktionen i maple f(x):=7*sin(2x-5)+3, derefter skriver du plot(f(x) og aflæser minimum. 

Alternativt kan du udregne i udrykket f(x) = a*sin(b*x+c), hvor a = højde, b = svingsningstid, c = forskydning henad x - aksen og k = forskydning op/ned ad y - aksen. Du ved, at sinuskurven naturligt svinger mellem 1 og -1



b)

Perioden kan aflæses eller findes ved formlen t= \frac{2pi}{b}

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Da sinusfunktionen har -1 som minimum, kan du erstatte sin(2x-5) med -1 og regne f(x) ud.


Svar #8
26. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Facit siger dog at minimum for f er 4, hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2020 af peter lind

Er der ikke en fortegnsfejl ? -7+3 = -4


Svar #10
26. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Det må det være. Tak ellers!


Skriv et svar til: Harmonisk svinging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.