Matematik

Integralregning

26. maj 2020 af mikkel981 - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har ikke rigtig mødt disse typer af opgaver, hvordan løses de?

mvh

Vedhæftet fil: afl.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2020 af PeterValberg

Se video nr. 2 på denne videoliste < LINK >

Det er ikke den samme funktion, men det er samme type af opgave....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2020 af peter lind

se formel 91 og 93 side 16 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2020 af janhaa

F(x)=\int f(x)\,dx=x^2+\ln(x)+3x+c\\ where:\\ F(1)=9\\ thus: c=5\\ F(x)=x^2+\ln(x)+3x+5


Svar #5
26. maj 2020 af mikkel981

Mange tak for hjælpen.

Når jeg integrerer 2x (2x^1) bruger jeg reglen 1 / n+1*x^(n+1)

Dvs:

1/1+1*x^(1+1) = 1/2*x^2

Hvorfor giver det x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2020 af peter lind

∫2xdx = 2∫xdx = 2*½*x2  = x2


Svar #7
26. maj 2020 af mikkel981

\frac{1}{n+1}*x^(n+1) <=>\frac{1}{1+1}*x^(1+1) --> 1 / 2*x^2

Hmm er det fordi at jeg i udtrykket x^(n+1) skal skrive 2x og ikke bare x? Altså tallet foran x i funktionen (2).

Ja det er vel det, fordi der er 2x'er og ikke bare ét som reglen tager udgangspunkt i.


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. maj 2020 af peter lind

det er korrekt


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.