Matematik

bevis af løsningsformlen for andegradsslingin

30. maj 2020 af Trojanskhest - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har vedhæftet beviset for løsningsformlen for andengradslingingen. Jeg har lige et spørgsmål som er hvorfor kan jeg være sikker på at man kan skrive +- kvadraroden af diskriminanten. Alltså hvordan kan jeg være sikker på at der ikke kun er en løsning? Er der en der matematisk kan begrunde hvorfor jeg må skrive 

+-kvdratrod d

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2020 af peter lind

Den forstår jeg ikke. Der er netop 2 løsninger til en ligning af formen x2=a2 nemlig x = a eller x = -a


Svar #3
30. maj 2020 af Trojanskhest

det er jeg helt med på med kvadratrod af d er der jo ikke to løsninger til. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2020 af peter lind

det er der heller ingen der siger


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2020 af Bibo53

Om det er korrekt, at ligningen t^2=100 både har løsningen t=-10 og t=10? Ja, det er korrekt, for når man ganger to negative tal, får man noget positivt. Derfor har ligningen d=t^2 også de to løsninger t=-\sqrt{d} og t=\sqrt{d}, når d>0. Dette gælder også, når t=2ax+b.


Svar #6
30. maj 2020 af Trojanskhest

tak for det det giver mere mening nu


Skriv et svar til: bevis af løsningsformlen for andegradsslingin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.