Matematik

Funktionsværdier

31. maj 2020 af cami328f - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke helt forstår (opgaven er vedhæftet og det er opg. b. jeg spørger efter)

For jeg har regnet a (vedhæftet kommentar #1) og skal nu avgive tilsvarende funktionsværdier. Men jeg aner virkelig ikke hvad funktionsværdier er for en graf.

Håber nogle kan hjælpe :)

God dag 


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2020 af Mathias7878

Funktionsværdier er blot y-værdien for en givet x-værdi.

- - -

 

 


Svar #3
31. maj 2020 af cami328f

minimum = -2 , funktionsværdi = (-2;1)?? osv for de andre 3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2020 af Mathias7878

For det ene minima ved x = -2 er funktionsværdien f(-2) = -1. Kan du se hvorfor? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2020 af AMelev

Et punkt på grafen hedder (x,f(x)).
f har lokalt min i punktet (-2,-1), så f(-2) = -1.


Svar #6
31. maj 2020 af cami328f

Mente også -1. Ja for det er der minimapunktet ligger? men skal man så skrive det som f(-2) = -1 eller skal man skrive det så et punkt :) 


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. maj 2020 af Mathias7878

Funktionsværdien er et tal, dvs. f(-2) = -1 og ikke et punkt. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2020 af AMelev

Funktionsværdierne er f(x), og det var det, du skulle angive iflg. opgaveformuleringen.


Svar #9
31. maj 2020 af cami328f

Okay tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Funktionsværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.