Matematik

Hjælp til andengradsligning

06. juni 2020 af anonyyyyymmm (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel er givet ligningen 

y=4x^2+bx+9

a) Bestem de værdier af b, for hvilke parablen har netop ét skæringspunkt med førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2020 af Mathias7878

a) Løs

d = b2-4ac = 0

mht. b, da d = 0 netop vil sige, at parablen har et skæringspunkt med førsteaksen. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2020 af ringstedLC

a) Løs:

\begin{align*} d=0 &= b^2-4ac \end{align*}


Svar #3
06. juni 2020 af anonyyyyymmm (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2020 af ole222

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2020 af Mathias7878

Til #2 og #4 så ser det ikke ud til, at LaTeX-værktøjet virker. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2020 af Jones2929

Som de andre siger skal du løse b^2 - 4*4*9 = 0

b^2 - 4*4*9 = 0 -> b^2 - 144 = 0 -> (...) og så får du to løsninger til b


Svar #8
06. juni 2020 af anonyyyyymmm (Slettet)

Hvad får i b til når i regner den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} \textup{Netop }\mathrm{\acute{e}}\textup{t sk\ae ringspunkt}\\ \textup{med x-aksen dvs}\\ \textup{dobbeltrod:}&4x^2+9+bx=\left (2x\mp3 \right )^2\mp12x+bx=0\\\\&b=\mp12 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juni 2020 af Jones2929

#8

Det jeg skriver er, at b^2 - 144 = 0. b^2 - 144 = 0 -> b^2 = 144.

b^2 = 144. Det har følgende omskrivning: b^2 = 144 -> sqrt(b^2) = -12/12.

Altså: b^2 = 144. Så tager man kvadratroden. Både -12^2 og 12^2 giver 144. 

(-12)*(-12) = 144, 12*12 = 144


Svar #11
06. juni 2020 af anonyyyyymmm (Slettet)

tak så har jeg også regnet korrekt 


Skriv et svar til: Hjælp til andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.