Matematik

Fourierrækker

13. juni 2020 af bassemande - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2020 af peter lind


Svar #3
14. juni 2020 af bassemande

Jeg har gjort dette for 2a) 

a_{0}=\frac{1}{2\pi}\cdot\int_{-\pi}^{\pi}e^{-|x|}dx=-\frac{2}{e^{\pi}}+2


a_{n}=\frac{1}{\pi}\int_{-\pi}^{\pi}e^{-|x|}cos(\frac{n \pi x}{\pi})dx = -\frac{2(-1)^{n}}{e^{\pi}(n^{2}+1)}+\frac{2}{n^{2}+1}

b_{n}=\frac{1}{\pi}\int_{-\pi}^{\pi}e^{-|x|}sin(\frac{n \pi x}{\pi})dx =-\frac{n}{n^{2}+1}+\frac{(-1)^{n}n}{e^{\pi}(n^{2}+1)}-\frac{(-1)^{n}n}{e^{\pi}(n^{2}+1)}+\frac{n}{n^{2}+1}=0

Jeg sætter det hele sammen 

\frac{1}{2\pi}*\int_{-\pi}^{\pi}e^{-|x|}+\sum_{n=1}^{\infty}\frac{1}{\pi}\int_{-\pi}^{\pi}e^{-|x|}cos(\frac{n \pi x}{\pi})dx+sum_{n=1}^{\infty}\frac{1}{\pi}\int_{-\pi}^{\pi}e^{-|x|}sin(\frac{n \pi x}{\pi})dx

\frac{1}{2\pi}(-\frac{2}{e^{\pi}}+2)+\sum_{n=1}^{\infty}\frac{1}{\pi}\cdot(-\frac{2(-1)^{n}}{e^{\pi}(n^{2}+1)}+\frac{2}{n^{2}+1})\cdot cos(\frac{n \pi x}{\pi})+\sum_{n=1}^{\infty}\frac{1}{\pi}\cdot 0\cdot sin(\frac{n\pi x}{\pi})

så får jeg dette 

\frac{-2+2e^{\pi}}{2 \pi e^{\pi}}+\sum_{n=1}^{\infty}\frac{cos(nx)(-2(-1)^{n}+2e^{\pi})}{\pi^{\pi}(n^{2}+1)}


Svar #4
14. juni 2020 af bassemande

hvordan skal  man gører når intervallet er åbent ? det er jeg lidt i tvivlt. I forhold til 2b 


Skriv et svar til: Fourierrækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.