Matematik

vækstegenskaben for logaritmefunktioner

22. juni 2020 af doko - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogen der kan forklare mig logaritemfunktioners vækstegenskaber?

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2020 af janhaa


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Logaritmefunktioner:}&y=k\cdot \ln(x)\quad k\in \mathbb{R}\quad x\in \mathbb{R}_+\\\\ \textup{V\ae ksthastighed:}&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=k\cdot \frac{1}{x}\\\\ &\quad\begin{array}{lllll}\frac{\mathrm{d}y }{\mathrm{d} x}>0&\textup{for }k>0&\textup{som forekommer hyppigst} \\\\\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}<0&\textup{for }k<0 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: vækstegenskaben for logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.