Matematik

Hjælp til trigonomitri

22. juni 2020 af Jensxxx - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en opgaven: "Ved at bygge en vej på skrå henover en stejl bjergside kan man opnå,
at vejbanen ikke bliver så stejl. En vej skal bygges op ad en 900 m høj
bjergside. a) Hvor lang skal vejen mindst være, hvis vejbanen højst må
hælde 80°?"

Mit spørgesmål er, om man kan antage at der er tale om en retvinklede trekant, og om man så kunne sige at at man kunne regne de resterende vinkler ud med 180 - 80 -90 = 10 og derefter bruge sinusrelationerne for at bergene længden af vejen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2020 af peter lind

ja. Det kan du godt


Svar #2
22. juni 2020 af Jensxxx

jeg takker!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} \textup{Minimumsvejl\ae ngde:}&L_{\textup{min}}=\frac{900\;m}{\sin{80\degree}} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til trigonomitri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.