Studievalg og videregående studie

Medicin med 8.7 i gennemsnit

24. juni 2020 af Mosd
Hej. Tror i at jeg kan komme ind på studiet med en gennemsnit på 8,7? Hvis ikke hvad kan jeg så gør. Kan jeg tage en lignende uddannelse som jeg kan bruge til at læse medicin.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2020 af Larsdk4

Du kan forbedre de  specifikke adgangskrav:

Dansk A

Engelsk  B

Matematik A

Fysik B 

Kemi B 

Hvis du ikke har fået topkarakter disse fag


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2020 af gerthansen

tror desværre det er meget usandsynligt med et snit under 10 efterhånden. Du kan evt. kigge på kvote 2, en del universiteter har efterhånden en optagelsesprøve, og mange kommer ind denne vej. I forhold til lignende uddannelser er der medicin med industriel specialisering på AAU. Denne uddannelse har efter sigende kun et fags til forskel på bachelor, og mange bruger en som springbræt til medicin på AAU. Jeg ved dog ikke om de har lukket for den.

Ellers er alternativet at læse i udlandet, dette koster jo så desværre bare. Men efter en bachelor her er det muligt at søge ind på kandidaten i Danmark. Der er dog ikke garanti for optagelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2020 af Larsdk4

EKSEMPLER PÅ RELEVANT UDDANNELSE

Dele af bacheloruddannelser inden for sundhedsvidenskab, psykologi og naturvidenskab med indhold af biokemi, biologi og kemi.
Dele af professionsbacheloruddannelse inden for sundhedsområdet


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juni 2020 af Jones2929

Der er mange lignende/relevante uddannelser som man kan nævne (der er sikkert mange flere)

- Nanoteknologi (kan krydse over i medicinens verden)

- Velfærdsteknologi

- Sundhedsteknologi

- Medicin med industriel specialisering

- Biomedicin, Farmaci, Mecidinal kemi m.m

MEN

Du skal måske også tænke, at livet ikke bare slutter, fordi du ikke kan læse medicin. Mange forbinder "medicin" med det at læse til læge, men medicin er mange ting. At læse til læge er ikke den eneste måde at få et arbejde, hvor man, om end på en anden måde, kan hjælpe andre og forbedre folks sundhed.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. juni 2020 af KneeKreeKey

Er du blevet student for nylig med det gennemsnit og under hele studiet haft medicin som første prioritet så skal du nok finde andre planer for dit uddannelsesliv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juni 2020 af DrNielsen

Jeg ville da helt sikkert prøve at søge kvote 2 igen. Anddelen af disse blive større og større.

Ja, der er mange uddannelser der bliver foreslået som noget der ligner medicin. Men der er altså bare ikke nogen af dem der kommer i nærheden. Man kan blive farmaceut eller læse medicin med industriel specialisering. Så kan man være med til bl.a. at udvikle lægemidler. Man kan blive sygeplejerske, ambulanceredder, fysioterapeut, kiropraktor, ergoterapeut og mandre andre ting. Men alle uddannelser er jo unikke. Det ville ikke give mening at lave to studier der næsten var det samme. Ønsker man at være læge og arbejde med alt hvad det indebærer, er der kun en vej.

Dette skal bestemt ikke lyde negativt. Ej heller skal det ses som nedgørende over for andre faggrupper. Det er nærmere en hyldest til den mangfoldighed man møder på et hospital. Grunden til jeg skriver ovenstående er fordi man skal tænke sig godt om og være realistisk i forhold til sine muligheder. Ønsker man eks. at udvikle lægemidler kan man blive farmakolog som er et lægeligt speciale. Men man kan også blive farmaceut. Og det kræver ikke det samme snit.

Find ud af hvad du vil - og gå se benhårdt efter det. Med de nye kvote 2 optagelsesprøver er der mulighed for at honorere de som arbejder hårdt for at nå deres mål :-)

- - -

Nielsen

Læge


Skriv et svar til: Medicin med 8.7 i gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.