Matematik

Normalfordeling

28. juni 2020 af helpn - Niveau: B-niveau

En fiskeeksportør ønsker af hensyn til kunderne at klassificere sild i 3 kategorier, så

25% betegnes som små
55% betegnes som normale
20% betegnes som store.

Af erfaring véd man, at silds længde er normalfordelt med middelværdi 24,5 cm og spredning 3,5 cm.

Bestem grænserne for de tre kategorier.

Hvordan gør jeg det?


Svar #1
28. juni 2020 af helpn

Hvis jeg udregner P(X<x)=0.25, så får jeg den nedre grænse til at være 22.1, hvilket er det jeg ønsker. Men hvordan finder jeg den øvre grænse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juni 2020 af peter lind

Du må løse Ligningen P(X>x) = 0,20 <=> P(X<x) = 0,8


Svar #3
28. juni 2020 af helpn

Tak, jeg fandt ud af det :) 


Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.