Fysik

Spejling

05. juli 2020 af MoonSpoon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvorfor er svaret c på dette billede? Jeg gættede rigtigt til testen, men jeg kender ikke forklaringen.

Vedhæftet fil: Billede2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juli 2020 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llll} \textup{Fordi}\\& \textup{brydningsvinklen }b\textup{ i }&\frac{\sin(i)}{\sin(b)}=1.33\\& \textup{er \textbf{mindre} end }\\ &\textup{indfaldsvinklen }i&b=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33}\cdot \sin(i) \right ) \\\ \textup{f.eks.}\\& \textup{indfaldsvinklen }i=45\degree\\&& b=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33}\cdot \sin(45\degree) \right )=32.1\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juli 2020 af mathon

Der er ikke tale om lysets spejling, men og lysets brydning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juli 2020 af Soeffi

#0. Se evt. følgende videoer om reflektion og brydning: https://www.youtube.com/watch?v=5HdmMw8jCq0 og https://www.youtube.com/watch?v=h4JSGtDZT5Q.


Skriv et svar til: Spejling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.