Matematik

Matematik forskel på tid

24. juli 2020 af Lukassssssss - Niveau: 8. klasse

Find ud af forskellen på hvor meget forskel der er på rejsetidernes længde  
    Togafgang Sønderborg 15:35 Ankomst København  19:08      
    Busafgang Sønderborg 08:00 Ankomst København  12:20      
                                     
                                     
    Forskel på rejsetidernes længde er  (t) =  (min) =
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Man kan trække et klokkeslet fra et andet ved at trække minutter fra minutter og timer fra timer. Hvis man skal trække flere minutter fra, end der er, "låner" man en time, som bliver til 60 minutter:

5:20 - 2:34:

34 er større end 20, så det første timetal reduceres til 4 og der lægges 60 minutter til minuttallet: 20+60=80. Derefter trækkes de 34 minutter fra: 80-34 = 46. Timeregnskabet bliver så 5 - 1 -2 = 2. (Den ene time er den, der er blevet brugt i minutregnskabet)

Resultatet er 2 timer og 46 minutter: 2:46.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juli 2020 af StoreNord

Tog-afgang:\; 19\frac{8}{60}-15\frac{35}{60}=18\frac{68}{60}-15\frac{35}{60}=3\frac{33}{60}=3\; timer\; 33 \; minutter        


Skriv et svar til: Matematik forskel på tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.