Kemi

Pyrit

25. juli 2020 af Nerd24 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en opgave som jeg sidder fast på. Jeg skal finde ud af: Hvor mange g pyrit (FeS2) skal der reagere pr. liter neutralt drænvand, for at det alene kan sænke pH til 3? Pyrit oxideres til jern(II)sulfat.

Jeg kan regne Ph'en ud som bliver 0,003M og jeg kender også molar massen for pyrit som er 119,98g/mol. Jeg tror man skal finde stofmængden men jeg har ikke rigelige informationer til det. 

Tak på forehånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juli 2020 af mathon

Hvis Fe(II)Soxideres må det være til Fe(III)2(SO4)3


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juli 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllllll} \left[Fe ( H_2O \right )_6]^{3+}\textup{ er en middelst\ae rk syre}&pK_s=2.22 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juli 2020 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{lllll} pK_{s1}=2.22\\\\ \left [ Fe(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}} \; \rightleftharpoons \;\left [ Fe(H_2O)_5OH \right ]^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\qquad \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s\\\\ \qquad \qquad\qquad \qquad\; \, \, \frac{(10^{- 3})^2}{c_s-10^{-3}}=10^{-2.22}\\\\ \qquad \qquad\qquad \qquad\; \, \, c_s=\left [ \left [ Fe(H_2O)_6 \right ]^{3+} \right ]=\left [ FeS_2 \right ]=0.001166\;\frac{mol}{L} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juli 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} pK_{s1}=2.22\\\\ \left [ Fe(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}} \; \rightleftharpoons \;\left [ Fe(H_2O)_5OH \right ]^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\qquad \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c_s-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_s\\\\ \qquad \qquad\qquad \qquad\; \, \, \frac{(10^{- 3})^2}{c_s-10^{-3}}=10^{-2.22}\\\\ \qquad \qquad\qquad \qquad\; \, \, c_s=\left [ \left [ Fe(H_2O)_6 \right ]^{3+} \right ]=\left [ FeS_2 \right ]=0.001166\;\frac{mol}{L} \\\\ \qquad \qquad\qquad \qquad\; \, \,m(FeS_2)=(0.001166\; mol)\cdot \left (119.98 \;\frac{g}{mol} \right )=0.14\;g \end{array}


Skriv et svar til: Pyrit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.