Matematik

Sinus/Cosinusrelation

05. august 2020 af Jegerfortabt - Niveau: A-niveau

Hej med jer, 

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave, jeg har prøvet at lave den, men jeg vil eftersigende mene, at sidestykket skulle være 5 i stedet for 5,98, som jeg har regnet ud. 

Kan I eventuelt lige hurtigt tjekke igennem om opgaven er løst korrekt - Hvis ikke, hvad skal jeg så gøre?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2020 af peter lind

cos(90º) = 0 så c = 5. Du kan også få det mere direkte ved hjælp af pyragoras


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Cos 90 = 0 så siden c =√ 25 = 5 eller( -5), så omkredsen af trekanten bliver 3+4+5 = 12


Svar #4
05. august 2020 af Jegerfortabt

Perfekt! Tak for hjælpen! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du har regnet med 90 radianer i stedet for 90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

Du har fået tallet 5.98 fordi du har regnet i radianer Cos 90 bliver da -.4481 og ganget med 24 bliver det

-10.75  så c = √ 25 - ( -10.75 ) = √36.75 = 5.98 eller -5.98


Skriv et svar til: Sinus/Cosinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.