Matematik

Rede for

19. august 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg har tegnet grafen og fundet definitionsmængden xeR\{2} men jeg har ikke forstået hvad der menes med omskriv funktionsforskriften og gør rede for, at f(x)—> 4 for x—> 2

Svar #1
19. august 2020 af javannah5

graf

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2020 af Capion1


Tælleren er en af kvadratsætningerne:
(a + b)(a - b) = a2 - b2
Forkort derefter, under forudsætning af, at x ≠ 2


Svar #3
19. august 2020 af javannah5

Jeg har ikke forstået det hvad har det at gøre med at omskrive funktionsforskriften?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2020 af Capion1

x2 - 4 = x2 - 22 = (x + 2)(x - 2)
Forkort brøken med (x - 2)
f (x) = x + 2 for alle x ≠ 2.
Lad nu x → 2 og find grænseværdien for (x + 2)


Svar #5
19. august 2020 af javannah5

hvordan bliver det til +2 i stedet for -2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2020 af OliverHviid

Når du omskriver funktionsforskriften fås:

f(x)=x²-4/(x-2)=(x+2)(x-2)/(x-2)=x+2

Og når man så indsætter x=2 fås:

f(2)=2+2=4.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2020 af Capion1

# 6
H v i s  f havde været defineret for x = 2 , kunne vi skrive f (2) = 4
men da f ikke er defineret i punktet, skal man skrive
f (x) → 4 for x → 2 .
Punktet (2 , 4) skal hulles i grafen # 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2020 af OliverHviid

Hov ja, det kan jeg da godt se. Jeg var lidt for hurtig og læste ikke opgaven grundigt nok - det må I undskylde.


Skriv et svar til: Rede for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.