Matematik

Lineær sammenhæng?

22. august 2020 af Maria0283494 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg sidder igen fast i en opgave der lyder:

Den rette linje m går gennem punkterne A(-4;2) og B(5;5).

Bestem en ligning for den rette linje, der går gennem C(3;-2) og som er parallel med m.

Forstår ikke helt opgaven og hvordan man skal tage fat i den. Nogle der er søde at hjælpe mig? Tak på forhånd :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2020 af Mathias7878

Du skal starte med at bestemme den rette linje m, der går gennem punkterne A og B. Der bruger du de sædvanlige formler

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

og

b = y_2-ax_2

Idet den nye rette linje skal være parallel med m, skal de to linjers hældningskoefficient, a, være den samme. Du skal altså blot bruge den fundne a-værdi, når du bestemmer den rette linje for m samt punktet C til at bestemme b som

b = y-ax

hvormed du har fundet den ønskede rette linje. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.