Matematik

Bevis (x^n )^'=n*x^(n-1)

23. august 2020 af Ibo001 - Niveau: A-niveau

Hej derude. Nogen der kan forklar hvad der sker i det her bevis step for step?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: bevis mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Anders521

# 0. Der henvises til formelsamlingen.                                                                                                                    Først bruges regneregl nr. (18), dernæst nr. (134). Derefter omskrives det første led omskrives vha. nr. (19), det andet er åbenlyst. Til sidst faktoriseres der.   


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2020 af Soeffi

#0. Beviset forudsætter, at du ved, at: (f·g)' = f'·g + f·g' og (xm)' = m·xm-1 (m≠0).
Du kunne også bare tage (xm)' = m·xm-1 og lave en substitution: m = n+1


Skriv et svar til: Bevis (x^n )^'=n*x^(n-1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.