Matematik

windchill index - er lostttt

23. august 2020 af freja9292 - Niveau: B-niveau

i 2001 fandt amerikanske og canadiske forskere, at sammenhængen mellem den oplevede temperatur og den aktuelle temperatur ved forskelige vindhastigheder, det såkaldte ”windchill index”, kan beskrives ved:  w=13,3+0,62·t-13,95·v^(0,16)+0,486·t·v^(0,16)  Hvor w er ”windchill index” (målt i ° C), t er den aktuelle målte temperatur (målt i ° C), og v er vindhastigheden (malt i m/s) 

1.Bestem ”windchill index”, når den aktuelle temperatur er -5 ° C, og vindhastigheden er 20 m/s 

2.Bestem den vindhastighed, der ved en temperatur på -3 ° C giver et ”windchill index” på  -10 ° C

nogen som ved hvordan man gør? er virkelig lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af ringstedLC

1. Hvis du klikker på "fx"-knappen kommer du ind i formeleditoren og det bliver måske lidt mere overskueligt:

\begin{align*} w &= 13.3+0.62\,t-13.95\,v^{\,0.16}+0.486\,t\,v^{\,0.16} \;,\;t=\text{akt.\,temp.}\;,\;v=\text{v.-hast.} \end{align*}

Indsæt data og bestem w.

2. Løs ligningen:

\begin{align*} w=-10 &= 13.3+0.62\cdot ({\color{Red} -3})-13.95\,v^{\,0.16}+0.486\cdot ({\color{Red} -3})\,v^{\,0.16} \\ v &=\:?\,\text{m.\,pr.\;s.} \end{align*}


Skriv et svar til: windchill index - er lostttt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.