Matematik

skæringspunkt af x-aksen

24. august 2020 af Mohammadyasin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har 1 koordinat som er (5;11) 

Og jeg skal finde linjens skæringspuknt med x-aksen, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2020 af mathon

Din oplysning er ikke tilstrækkelig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2020 af Eksperimentalfysikeren

En koordinat kan ikke være(5;11). En koordinat er et enkelt tal, f.eks.5.

Hvilken linie er der tale om? Kender du en ligning for den, eller to punkter på den eller noget helt tredie?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2020 af AMelev

Upload et billede af hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2020 af Capion1

For linjens ligning gælder generelt:
y = ax + b
Vi ved, at
11 = 5a + b      a=\frac{11-b}{5}           b=11-5a

Da er     y=\frac{11-b}{5}x+\left ( 11-5a \right )

For y = 0 er  x=\frac{5\left ( 11-5a \right )}{b-11}
Længere når vi kke.


 


Skriv et svar til: skæringspunkt af x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.