Matematik

reduktion med bogstaver og paranteser

24. august 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at forstå trin for trin hvordan man regner dette udtryk ud?

4(2x+7y)-5(-2y+4x)+3(-3x-5y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2020 af ringstedLC

Gang ind i parenteserne ved at gange ind på hvert led. Hæv parenteserne og reducer.


Svar #2
24. august 2020 af lauhan (Slettet)

hvordan hæver man paranteserne


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2020 af Matematikergodt (Slettet)

#2

hvordan hæver man paranteserne

Hæve/fjerne 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. august 2020 af AMelev

4·(2x+7y) - 5·(-2y+4x) + 3·(-3x-5y)

Benyt a·(b + c) = a·b + a·c


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. august 2020 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} 4\cdot \left ( 2x+7y \right )&-&5\cdot (-2y+4x)&+&3\cdot (-3x-5y)\\\\ \left ( 4\cdot 2x+4\cdot 7y \right )&-&\left ( 5\cdot (-2y)+5\cdot 4x \right )&+&(3\cdot (-3x)-3\cdot 5y)\\\\ (8x+28y)&-&(-10y+20x)&+&(-9x-15y)\\\\ \end{array}\\\\ \begin{array}{llll} &\; \; (8x+28y)-(-10y+20x)+(-9x-15y)\\\\&\; \; 8x+28y+10y-20x-9x-15y\\\\&\; \; (8-20-9)x+(28+10-15)y\\\\&\; \; -21x+23y \end{array}


Skriv et svar til: reduktion med bogstaver og paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.