Matematik

Reduktion med paranteser

25. august 2020 af lauhan (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan reducere man dette udtryk?

6x+xy/x+2(y+3)

gerne med mellemregninger så jeg forstår hvordan jeg kommer frem til det.

tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll} 6x&+&\frac{xy}{x}&+&2(y+3)\qquad x\neq0\\\\ 6x&+&y&+&(2\cdot y+2\cdot 3)\end{array}\\\\ \begin{array}{lllll}\\ 6x+y+2y+6\\\\ 6x+3y+6 \end{array}


Svar #2
25. august 2020 af lauhan (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: Reduktion med paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.