Matematik

Sandsynlighed

26. august 2020 af hejhej1005 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fået et spørgsmål som jeg ikke helt forstår:

I en krukke ligger 10 centicubes. Fire er grønne og seks er røde. Du skal trække to centicubes. Du trækker den ene centicube, ser farven og lægger den tilbage i krukken. Herefter trækker du den næste centicube.

skriv de manglende sandsyligheder i chancetræet? (har vedhæftet billede af træet)

Beregn sandsynligheden for at trække to røde i træk. Svar angives i brøk?

Nogle der kan hjælpe?


Svar #1
26. august 2020 af hejhej1005 (Slettet)

Her er billedet


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2020 af ringstedLC

Sandsynligheden for rød/grøn bliver ved med at være den samme fordi du lægger tilbage. Når udgangspositionen er den samme, så er sandsynligheden den samme.

To af samme farve i træk: Brug multiplikationsprincippet på sandsynlighederne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2020 af PeterValberg

P(\text{r\o d, r\o d})=\frac{6}{10}\cdot\frac{6}{10}=\,....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
27. august 2020 af hejhej1005 (Slettet)

Så jeg skal bare gange 6/10 med 6/10 for at få det korrekte svar?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2020 af PeterValberg

Ja
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.